ACEA stelt Philippe Varin aan als President

De European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) heeft vandaag Philippe Varin, CEO van PSA Peugeot Citroën, gekozen als nieuwe President.

Varin volgt Sergio Marchionne op, CEO van Fiat SpA en Chairman/CEO van Chrysler Group LLC. Marchionne werd in 2012 gekozen voor de functie en later herkozen voor het (bijna) voorbije 2013. Varin zal komend jaar tijdelijk leiding geven aan de ACEA, tot het moment waarop zijn aanstelling als topman van PSA eindigt. Wie dan zijn opvolger wordt, zal tegen die tijd worden bepaald.

Varin kwam vorige maand negatief in het nieuws, nadat ophef was ontstaan over zijn gouden handdruk van 21 miljoen euro (bruto), uit te keren bij zijn vertrek als hoogste baas van PSA Peugeot-Citroën. Medio 2014 wordt Varin opgevolgd door ex-Renault-man Carlos Tavares.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ACEA stelt Philippe Varin aan als President - Automobielmanagement.nl

ACEA stelt Philippe Varin aan als President

De European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) heeft vandaag Philippe Varin, CEO van PSA Peugeot Citroën, gekozen als nieuwe President.

Varin volgt Sergio Marchionne op, CEO van Fiat SpA en Chairman/CEO van Chrysler Group LLC. Marchionne werd in 2012 gekozen voor de functie en later herkozen voor het (bijna) voorbije 2013. Varin zal komend jaar tijdelijk leiding geven aan de ACEA, tot het moment waarop zijn aanstelling als topman van PSA eindigt. Wie dan zijn opvolger wordt, zal tegen die tijd worden bepaald.

Varin kwam vorige maand negatief in het nieuws, nadat ophef was ontstaan over zijn gouden handdruk van 21 miljoen euro (bruto), uit te keren bij zijn vertrek als hoogste baas van PSA Peugeot-Citroën. Medio 2014 wordt Varin opgevolgd door ex-Renault-man Carlos Tavares.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding