Apps voor actuele literprijs brandstof populair

Bijna veertig procent van de Duitse automobilisten gebruikt een app op zijn smartphone om te kijken waar in zijn omgeving de brandstof het goedkoopst is.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef van marktonderzoeker Puls onder ruim duizend personen.

Er zijn diverse app’s op dit front. Ze zijn in korte tijd populair geworden sinds in september jl. de Duitse mededingingsautoriteit dagelijks de literprijzen ging melden van de meeste tankstations in eigen land. Per tankbeurt vallen op die manier enkele euro’s te besparen. Volgens directeur Konrad Weßner van Puls zal het percentage dat beschikt over dergelijke app’s nog verder stijgen. Vooral jongeren, mensen uit de hogere inkomenscategorieën en rijders van Duitse premiummerken (Audi, BMW, Mercedes) zijn benutten een brandstofprijzenapp. "Autofabrikanten en dealers kunnen deze interessante gebruikersgroep verrassen door niet-gebruikers aan te bieden de app naar hun telefoon te downloaden", suggereert Weßner.

Gebruikers blijken erg tevreden over de nieuwe mogelijkheid. De top 5 van brandstofprijzenapps wordt aangevoerd door www.clever-tanken.de, gevolgd door de app van de ADAC en www.mehr-tanken.de.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Apps voor actuele literprijs brandstof populair - Automobielmanagement.nl

Apps voor actuele literprijs brandstof populair

Bijna veertig procent van de Duitse automobilisten gebruikt een app op zijn smartphone om te kijken waar in zijn omgeving de brandstof het goedkoopst is.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef van marktonderzoeker Puls onder ruim duizend personen.

Er zijn diverse app’s op dit front. Ze zijn in korte tijd populair geworden sinds in september jl. de Duitse mededingingsautoriteit dagelijks de literprijzen ging melden van de meeste tankstations in eigen land. Per tankbeurt vallen op die manier enkele euro’s te besparen. Volgens directeur Konrad Weßner van Puls zal het percentage dat beschikt over dergelijke app’s nog verder stijgen. Vooral jongeren, mensen uit de hogere inkomenscategorieën en rijders van Duitse premiummerken (Audi, BMW, Mercedes) zijn benutten een brandstofprijzenapp. "Autofabrikanten en dealers kunnen deze interessante gebruikersgroep verrassen door niet-gebruikers aan te bieden de app naar hun telefoon te downloaden", suggereert Weßner.

Gebruikers blijken erg tevreden over de nieuwe mogelijkheid. De top 5 van brandstofprijzenapps wordt aangevoerd door www.clever-tanken.de, gevolgd door de app van de ADAC en www.mehr-tanken.de.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding