De regeling moet zowel de fabrikant als de grossier, het autobedrijf en de eindgebruiker ten goede komen.

Met een selecte groep grossiers deed Gates eerder dit jaar een proef, die resulteerde in een claimsafname van negentig procent. Aan de verlengde garantie hangt de voorwaarde dat garages werken met producten en conform instructies van Gates, en met het juiste gereedschap. Voor minder courante auto’s kan de grossier deze tools aanreiken. Mocht daarna onverhoopt alsnog schade aan de motor ontstaan dat verband houdt met de riem, dan dekt Gates het bedrag (tot een maximum van vijftienhonderd euro). De verplichte training is voor autobedrijven gratis: Gates neemt de kosten voor zijn rekening, in ruil voor loyaliteit van de inkopende grossier.

Meer hierover in de Oliebollen-special van AM, die 20 december verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding