Dat meldt de Süddeutsche Zeitung vrijdag (7 februari). Als zou blijken dat met de rangorde van de prijswinnaars gemarchandeerd is, willen alle autofabrikanten de prijzen teruggeven. Volgens het bericht in Süddeutsche Zeitung hebben de leden van de ADAC de Volkswagen Tiguan verkozen op de vijfde plaats maar de club heeft de BMW 5-serie op die plek gezet, terwijl de 5-serie volgens de telling op de zevende plaats zou moeten staan. Woordvoerder Christian Garrels van ADAC zei dit niet te kunnen bevestigen en verwees naar het diepgravende onderzoek dat Deloitte uitvoert naar de gang van zaken."En dat onderzoek is niet afgesloten. Bij ADAC zijn op dit moment geen uitkomsten ervan bekend." 

Die uitkomsten worden wel verwacht op maandag 10 of dinsdag 11 februari.  De voorzitter van de geplaagde club, Peter Meyer, heeft in een eerder afgegeven interview met zijn eigen magazine Motorwelt al niet willen uitsluiten dat er met de rangorde is gerommeld.
Zowel BMW als Volkswagen hebben desgevraagd medegedeeld dat zij het officiële onderzoek afwachten. Woordvoerder Kai van BMW verklaarde dat, als er met de uitslag is gerommeld, de prijzen voor BMW waardeloos zullen zijn. "We zullen ze dan teruggeven." (bronnen: Süddeutsche Zeitung / KFZ Betrieb)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding