Zes van de auto’s zijn eigendom van het museum, terwijl een ZR-1 Spyder uit 1993 en een ZR1 Blue Devil uit 2009 waren geleend van General Motors. De andere zes beschadigde auto’s zijn een Corvette uit 1962, een 1984 PPG Pace Car, het één miljoenste exemplaar uit 1992, een robijnrode 40th Anniversary edition uit 1993, een 2001 Mallett Hammer ZO6 en de anderhalf miljoenste Corvette uit 2009. Het museum ligt vlak bij de fabriek waar General Motors in 1981 de bouw van de Corvette heeft ondergebracht, en waar nog steeds exclusieve Corvettes van de band lopen. Een woordvoerster van het museum zei dat het gat ontstond even voor zes uur in de ochtend van 12 februari waardoor het brandalarm werd geactiveerd. Op dat moment was er niemand in het museum. Het gat is gevallen in een deel van het museum dat in 1994 in gebruik is genomen. Het gat is zo’n twaalf meter in doorsnede en circa acht meter diep. Herstel van het gebouw kan weken tot maanden duren en de kosten kunnen in de honderdduizenden dollars lopen.
Bowling Green ligt in het grootste karstgebied van de staat Kentucky. Dergelijke sinkholes zijn in zulke gebieden een normaal verschijnsel, maar ze ontstaan normaal gesproken niet onder gebouwen.
Later dit jaar hoopt het museum zijn twintigste verjaardag te kunnen vieren met de Corvette Caravan 2014. Dan worden clubs uit vijftig Amerikaanse staten en Canada in Bowling Green verwacht. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding