De autofabrikant heeft onder meer hierover een overeenkomst gesloten met de ondernemingsraad. De afspraken om kantoorwerk flexibeler te maken gelden voor circa de helft van alle 79 duizend BMW-medewerkers.

Behalve de ‘radiostilte’ is ook de mogelijkheid vastgelegd om vanaf huis te werken. Hetzelfde geldt voor schuiven met werktijden. Ook het tijdelijk onderbreken van het thuiswerken in verband met een privézaak wordt mogelijk – wel in overleg met collega’s en/of leidinggevenden. Personeel op kantoor, de ontwikkelings- en andere afdelingen werkt vaak meerdere uren thuis of onderweg met hun laptop en smartphone. Betreft het overuren, dan mag men ze voortaan een officieel karakter geven en op andere dagen terugnemen door dan korter te werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding