Consumentenbond: Aziatische auto meest betrouwbaar

Opnieuw blijken oudere auto’s van Aziatische origine betrouwbaar dan de Franse en Duitse merken. Dat meldt althans de Consumentenbond.

Medio vorig jaar riep de belangenorganisatie haar autorijdende leden om een enquête in te vullen over de storingsgevoeligheid  van hun auto. De resultaten zijn gepubliceerd in het deze week verschenen nummer van de Consumentengids. Het gaat om auto’s die maximaal tien jaar oud zijn.

Vertaald naar verkoopcijfers en aantallen modellen per merk komen vooral Kia, Hyundai, Honda, Suzuki en Toyota erg goed uit de bus. Het opvallendste merk in de topvijf is Dacia, met de Sandero. Moederbedrijf Renault daarentegen (vooral de vorige Mégane) laat de nodige veren vallen, net als Peugeot (slechtste Franse merk) en Citroën (minst slechte Franse merk). Audi en Volkswagen (Golf, Touran) hebben weliswaar een sterk imago, maar volgens de Consumentenbond is de praktijk anders. Vooral de A4 (vanaf 2007) scoort slecht op betrouwbaarheid. Opel en BMW doen het iets, maar niet veel beter. Daarentegen laten de Duitse fabrikanten Ford en Mercedes-Benz hun eigenaar een stuk minder snel in de steek.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Consumentenbond: Aziatische auto meest betrouwbaar - Automobielmanagement.nl

Consumentenbond: Aziatische auto meest betrouwbaar

Opnieuw blijken oudere auto’s van Aziatische origine betrouwbaar dan de Franse en Duitse merken. Dat meldt althans de Consumentenbond.

Medio vorig jaar riep de belangenorganisatie haar autorijdende leden om een enquête in te vullen over de storingsgevoeligheid  van hun auto. De resultaten zijn gepubliceerd in het deze week verschenen nummer van de Consumentengids. Het gaat om auto’s die maximaal tien jaar oud zijn.

Vertaald naar verkoopcijfers en aantallen modellen per merk komen vooral Kia, Hyundai, Honda, Suzuki en Toyota erg goed uit de bus. Het opvallendste merk in de topvijf is Dacia, met de Sandero. Moederbedrijf Renault daarentegen (vooral de vorige Mégane) laat de nodige veren vallen, net als Peugeot (slechtste Franse merk) en Citroën (minst slechte Franse merk). Audi en Volkswagen (Golf, Touran) hebben weliswaar een sterk imago, maar volgens de Consumentenbond is de praktijk anders. Vooral de A4 (vanaf 2007) scoort slecht op betrouwbaarheid. Opel en BMW doen het iets, maar niet veel beter. Daarentegen laten de Duitse fabrikanten Ford en Mercedes-Benz hun eigenaar een stuk minder snel in de steek.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding