Bovag start Innovatie- en Inspiratielab

Met een zogenaamd Innovatie- en Inspiratielab wil Bovag vernieuwing in de mobiliteitsbranche stimuleren. Leden en relaties kunnen in het lab nieuwe ideeën pitchen, testen, delen en verrijken.

Volgens Bovag is het initiatief nodig om "de branche vooruit te helpen en het grote netwerk van Bovag-leden en haar relaties aan elkaar te koppelen." Inmiddels zijn er twee sessies geweest. Bondsvoorzitter Bertho Eckhardt: "We voegen een functie toe aan het traditionele concept van een branchevereniging. Want daarin staan juist vooral de politieke lobby en belangenbehartiging voor de werkgever centraal."

Naast de faciliterende rol stelt Bovag ook zijn netwerk van dochterbedrijven, leveranciers en overheden open voor de leden. Dat moet innovatie makkelijker van de grond brengen. "Wij geloven dat samenwerken voor de dealers essentieel is", stelt Hans Bresser namens Bovag."De klant van de toekomst verwacht naadloze mobiliteit, op maat en altijd beschikbaar. Geen bedrijf kan dat aanbod alleen realiseren, dus moeten aanbieders hun diensten als het ware aan elkaar koppelen."

In de praktijk komt het initiatief neer op fysieke bijeenkomsten om innovatieve concepten te delen en een online community om de samenwerking op te zoeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bovag start Innovatie- en Inspiratielab - Automobielmanagement.nl

Bovag start Innovatie- en Inspiratielab

Met een zogenaamd Innovatie- en Inspiratielab wil Bovag vernieuwing in de mobiliteitsbranche stimuleren. Leden en relaties kunnen in het lab nieuwe ideeën pitchen, testen, delen en verrijken.

Volgens Bovag is het initiatief nodig om "de branche vooruit te helpen en het grote netwerk van Bovag-leden en haar relaties aan elkaar te koppelen." Inmiddels zijn er twee sessies geweest. Bondsvoorzitter Bertho Eckhardt: "We voegen een functie toe aan het traditionele concept van een branchevereniging. Want daarin staan juist vooral de politieke lobby en belangenbehartiging voor de werkgever centraal."

Naast de faciliterende rol stelt Bovag ook zijn netwerk van dochterbedrijven, leveranciers en overheden open voor de leden. Dat moet innovatie makkelijker van de grond brengen. "Wij geloven dat samenwerken voor de dealers essentieel is", stelt Hans Bresser namens Bovag."De klant van de toekomst verwacht naadloze mobiliteit, op maat en altijd beschikbaar. Geen bedrijf kan dat aanbod alleen realiseren, dus moeten aanbieders hun diensten als het ware aan elkaar koppelen."

In de praktijk komt het initiatief neer op fysieke bijeenkomsten om innovatieve concepten te delen en een online community om de samenwerking op te zoeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding