Winnend ontwerp Renault Design Award in productie

De Set Light 01, een ontwerp van Daan van Tulder dat werd ingestuurd voor de Renault Design Award, is in productie genomen. Laurens van den Acker, designbaas van Renault, maakte deel uit van de jury die de lamp tot winnend ontwerp verkoos.

De jury bepaalde samen met het publiek welk ontwerpvoorstel de Renault Design Award verdiende. Het was uiteindelijk het project van industrieel ontwerper Daan van Tulder dat de competitie won. Hij werkte twee maanden aan de eerste versie van de Set Light 01. Het ontwerpproces was online te volgen.
Het winnende design werd door de jury beoordeeld als ‘een kwalitatief, creatief en origineel design’. Van den Acker is fan van de lamp, die is geïnspireerd op de ruitvorm van het Renault-logo: "Het is een prachtige lamp, eenvoudig, maar niet simpel. Door de gebogen aluminium delen op verschillende manieren te combineren, ontstaan steeds andere vormen."  Eén van de eerste exemplaren van de lamp ging naar Nienke de Vrieze die online haar stem uitbracht en daarmee een limited edition van de Set Light 01 won.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Winnend ontwerp Renault Design Award in productie - Automobielmanagement.nl

Winnend ontwerp Renault Design Award in productie

De Set Light 01, een ontwerp van Daan van Tulder dat werd ingestuurd voor de Renault Design Award, is in productie genomen. Laurens van den Acker, designbaas van Renault, maakte deel uit van de jury die de lamp tot winnend ontwerp verkoos.

De jury bepaalde samen met het publiek welk ontwerpvoorstel de Renault Design Award verdiende. Het was uiteindelijk het project van industrieel ontwerper Daan van Tulder dat de competitie won. Hij werkte twee maanden aan de eerste versie van de Set Light 01. Het ontwerpproces was online te volgen.
Het winnende design werd door de jury beoordeeld als ‘een kwalitatief, creatief en origineel design’. Van den Acker is fan van de lamp, die is geïnspireerd op de ruitvorm van het Renault-logo: "Het is een prachtige lamp, eenvoudig, maar niet simpel. Door de gebogen aluminium delen op verschillende manieren te combineren, ontstaan steeds andere vormen."  Eén van de eerste exemplaren van de lamp ging naar Nienke de Vrieze die online haar stem uitbracht en daarmee een limited edition van de Set Light 01 won.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding