Rick Hermanns, Directeur Verkoop van Peugeot Nederland, kreeg de prijs overhandigd door Aad van der Poel en Ed Lodewijks namens Kampeer & Caravan Kampioen.

Sinds 1991 kiest een jury namens de KCK jaarlijks de Trekauto van het Jaar. Het oordeel wordt gevormd door een rijdende en een ‘non-driving’ jury. Deze laatste bekijkt de vakantiegeschiktheid aan de hand van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke. Hun rijdende collega’s testen de mogelijkheden als caravantrekker.

Aan de 2014-editie van de verkiezing deden 24 auto’s mee, verdeeld over vijf klassen. Volgens de KCK blinkt de winnaar Peugeot 308 1.6 THP uit door zijn weggedrag en comfort. Het volledige verslag staat in het mei-nummer van de Kampeer & Caravan Kampioen. Overigens is de 2008 1.6 VTi 120 pk dit jaar de winnaar in de crossover-klasse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding