Het MKB-mobiliteitscollectief, zoals de combinatie gaat heten, behartigt de belangen van zijn leden op het brede terrein van (auto-)mobiliteit. Het is het eerste inkoopplatform dat uit de branche zelf voortkomt.

Volgens Marcel Meijer, eigenaar/directeur van DMG Automotive BV, raken de huidige opvattingen over zakelijke mobiliteit een breed scala van vakgebieden. Waar het vroeger een zaak was van praktisch ingestelde wagenparkbeheerders, is het tegenwoordig een multidisciplinaire aangelegenheid, die het werkterrein raakt van financiën, personeelszaken, inkoop en fleetmanagement. De in deze disciplines werkende managers worden in toenemende mate geconfronteerd met milieuaspecten, internationalisering van mobiliteit en nieuwe opvattingen over wonen en werken.

Het MKB-mobiliteitscollectief komt haar leden op al deze terreinen tegemoet. Het collectief bundelt inkoopkracht, bevordert synergiën en versterkt de marktpositie van haar leden. Daarnaast profiteren de leden van een kennisbank waar een team van experts klaar staat om vragen te beantwoorden.

Volgens Meijer staan ondernemers in het MKB nog steeds achterin de rij bij het verwerven van de beste inkoopcondities: "Door individuele inkoopbehoefte te bundelen en ervaringen te delen, creëren we een niet mis te verstane inkoopkracht. Gezamenlijk inkopen bespaart kosten en vermindert de druk op de eigen organisatie doordat inkoopprocedures aan het collectief worden uitbesteed."

Bron: Autoleasewereld