Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om circa zestienduizend reacties. De helft ervan is via de Stichting Autobelangen terechtgekomen bij de Belastingdienst. De stichting verzorgt voor vijftig euro een zeventien pagina’s tellend bezwaarschrift. De massaliteit van de bezwaarschriften heeft de Belastingdienst ertoe genoopt zeventien ambtenaren fulltime op dit dossier te zetten om te proberen de achterstand in te lopen.

In plaats van alle individuele procedures af te wikkelen zou het effectiever zijn om een proefproces te voeren, dat dan meteen zou gelden als principe-uitspraak voor alle bezwaren. Volgens voorzitter Wouter van Embden van de is er bijna een afspraak met de fiscus om ‘deze weg te bewandelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding