De nieuwe Asimo heeft ook sterk verbeterde handen waarmee hij bijvoorbeeld een fles kan openen, een glas kan vullen of gebarentaal kan gebruiken. Hij kan ook sneller lopen (9 km/u), achteruit lopen, beter traplopen, hippen en springen. Alle verbeteringen brengen Honda weer een stap verder op weg naar een humanoid robot die in een thuisomgeving of anderszins praktisch kan worden ingezet. Honda werkt ook aan de intelligentie om een robot te maken met de capaciteit om zelfstandig beslissingen te nemen. Daarmee kan hij zichzelf aanpassen aan zijn omgeving. Asimo kan bijvoorbeeld de gezichten en stemmen herkennen van meerdere mensen die tegelijk praten. En hij kan zijn actie ‘halverwege’ stoppen om zijn gedrag aan te passen aan de bedoelingen van de ander. Hij kan ook voorspellen in welke richting iemand gaat lopen. Hij neemt dan zelf een andere route om een eventuele botsing te voorkomen.
Asimo is 1,30 meter lang en weegt vijftig kilogram.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding