Officieel is de onderneming per 19 maart 2014 opgericht; deze week is ze middels een persbericht naar buiten getreden. Er werken inmiddels tien medewerkers, aangevuld met ruim twintig monteurs. Het idee voor Zelfstroom ontstond in het voorjaar van 2013, waarna een investeringsronde resulteerde in anderhalf miljoen euro kapitaal van investeerders uit de markt van duurzame energie.

Bram Leijten begon in 1998 bij Pon’s Automobielhandel als Financial Controller Audi/Porsche. In een later stadium was hij ruim drie jaar verantwoordelijk voor strategie, marketing, verkoop en logistiek bij Volkswagen. Sinds januari 2011 gaf hij leiding aan Seat Nederland. Leijten gaf in het najaar van 2012 aan ‘wat anders te gaan doen’ en blijkt zich sindsdien te hebben gericht op de markt voor duurzame energie.

Zelfstroom profileert zich als totaalleverancier. Consumenten kunnen er designzonnepanelen huren óf kopen met tien jaar opbrengstgarantie. Ook de montage valt binnen de dienstverlening; de panelen kunnen desgewenst meeverhuizen of worden ingeruild. Aanvullende groene stroom en gas levert Zelfstroom tegen kostprijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding