Dat merkt Michael Fröhlich van Oldtimer Agency nu hij de Wanderer W11/1 uit 1939 en met niet meer dan 63.500 km op de klok te koop heeft aangeboden. Met dat voertuig – een auto kan je het eigenlijk niet noemen – is Himmler destijds als aanvoerder van de Duitse troepen richting Rusland getrokken. Waar critici van de verkoop eigenlijk het meest over vallen, is de toelichting die Frohlich meent te moeten geven: ‘’Deze zogenaamde SUV heeft een speciale historie en is alleen gebouwd om een prominente en beroemde ‘politicus’ in staat te stellen naar Rusland te trekken Maar dat was geen vakantietripje! Hij werd vergezeld door duizenden bijna identiek geklede mannen die erg bang waren en gereedschap bij zich hadden om zich te verdedigen.”

De legertruck staat voor 500.000 euro in de verkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding