Dat meldt het financieel-economisch magazine Bilanz op grond van schattingen, aannames en eigen berekeningen – à la de Quote 500 bij ons. Het blad komt jaarlijks met een overzicht van Duitslands grootste rijkaards. Maria-Elisabeth Schaeffler en haar zoon Georg gaan aan kop met een vermogen van 21,5 miljard euro. Nog nooit eerder in de Duitse geschiedenis was de rijkste inwoner zo rijk.

De familie Schaeffler is behalve eigenaar van het gelijknamige bedrijf ook grootaandeelhouder van het beursgenoteerde Continental. Ze passeert de financieel-technisch gezien in Aldi Süd en Aldi Nord verdeelde Albrecht-familie, goed voor achttien (tweede plek), respectievelijk zestien miljard euro. Verderop in de top-tien vinden we BMW-erfgename Susanne Klatten (plaats 6), haar broer Stefan Quandt (7) en moeder Johanna Quandt (10). Goed bezig is verder de familie van Würth, die een achtste positie bekleedt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding