Alle studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen drie maanden gebruik maken van een gratis autodeelservice, die als studieproject gerund wordt door een student. Verder kunnen ze bij Fiat Group Automobiles een betaalde stage lopen.

Fiat likes U startte in Italië, de Erasmus Universiteit heeft de primeur voor het Europese vervolg. Studenten kunnen inloggen op fiatlikesu.eu en daar een auto naar keuze reserveren. Die staat klaar bij het Erasmus University College in het centrum van Rotterdam en wordt 24 uur lang ter beschikking gesteld, doordeweeks of in het weekend. Het gaat om de Fiat 500-familie: de 500, 500C (cabriolet), 500L Trekking (MPV crossover) en 500L Living (verlengde 500L), allen uitgevoerd met de milieuvriendelijke eco:Drive.

Andere universiteiten die meedoen zijn de Technische Universität München Duitsland, Universidad Politécnica de Madrid (Spanje), Wroclaw University of Technology (Polen) en Istanbul University (Turkije). In totaal heeft het Fiat Likes U project dan vijftien universiteiten aangedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding