Proef met papierloos afhandelen APK-steekproef

De RDW is een proef gestart met volledig digitaal afhandelen van het steekproefproces.

De steekproef is een belangrijk onderdeel van het APK-proces om te bepalen of de keurmeester zijn werk goed heeft uitgevoerd. Om de kwaliteit te verhogen test de RDW de komende tijd of de afhandeling van dit proces digitaal kan. Het resultaat van de steekproef wordt dan door de controleur digitaal opgesteld en verstuurd met behulp van een app op een tablet. Met als voordeel dat de verwerking van de gegevens sneller verloopt en de kans op fouten kleiner is.

Het keuringsrapport is voor de APK Keurmeester digitaal te raadplegen. Het komende half jaar gaan tien steekproefcontroleurs, verspreid over het land, als proef aan de slag op basis van de digitale methode.

Proef met papierloos afhandelen APK-steekproef - Automobielmanagement.nl

Proef met papierloos afhandelen APK-steekproef

De RDW is een proef gestart met volledig digitaal afhandelen van het steekproefproces.

De steekproef is een belangrijk onderdeel van het APK-proces om te bepalen of de keurmeester zijn werk goed heeft uitgevoerd. Om de kwaliteit te verhogen test de RDW de komende tijd of de afhandeling van dit proces digitaal kan. Het resultaat van de steekproef wordt dan door de controleur digitaal opgesteld en verstuurd met behulp van een app op een tablet. Met als voordeel dat de verwerking van de gegevens sneller verloopt en de kans op fouten kleiner is.

Het keuringsrapport is voor de APK Keurmeester digitaal te raadplegen. Het komende half jaar gaan tien steekproefcontroleurs, verspreid over het land, als proef aan de slag op basis van de digitale methode.