Vorig jaar gebeurde iets vergelijkbaars, met dien verstande dat de Fords toen al op de trein stonden voor transport. Volgens een vakbondswoordvoerder moet(en) de dader(s) kennis hebben gehad van technische en procedurele zaken. "Een airbag verwijder je niet zomaar. En er is permanent bewaking op de terreinen."

De diefstal gebeurt in de laatste week dat ‘Genk’ nog de Mondeo bouwt. Het huidige model is vanaf dan alleen uit voorraad leverbaar. Ford laat de opvolger in Spanje bouwen. Rond de jaarwisseling zullen in Genk de laatste exemplaren van de technisch identieke S-Max en Galaxy van de band lopen. Daarna gaat de fabriek in Vlaanderen dicht, waarmee de Amerikanen veel kosten denken te besparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding