Hongarije is gekozen na overweging van meerdere factoren, zoals belastingfaciliteiten. Ook buurlanden in Oost-Europa waren in de race.

De nieuwe fabriek is een aanvulling op de bestaande Nederlandse faciliteit van Apollo Tyres in Enschede. In de aankomende vijf jaar investeert Apollo Tyres 475 miljoen euro in de productiefaciliteit nabij de plaats Gyongyoshalasz (honderd kilometer van Boedapest). Na voltooiing beschikt de Hongaarse fabriek over een jaarlijkse capaciteit van 5,5 miljoen banden voor personenauto’s en kleine vrachtwagens en 675 duizend banden voor grote vrachtwagens. Er zullen banden van zowel Apollo als Vredestein worden geproduceerd. Het wordt de eerste zogeheten Greenfield-faciliteit van het bandenconcern buiten India.

Apollo Tyres wilde een locatie nabij verschillende OEM-fabrikanten en mogelijke klanten. Het bedrijf begint zo snel mogelijk met de papieren afwikkeling, zodat de bouw in het voorjaar van 2015 kan starten. De eerste band dient begin 2017 uit de fabriek te rollen. Er komen 975 mensen te werken. Momenteel beschikt Apollo Tyres over vier fabrieken in India, drie in zuidelijk Afrika en een in Nederland. De fabrieken beschikken over een gecombineerde productiecapaciteit van 1700 ton per dag.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding