Onderzoek TÜV: garage moet vooral dichtbij zijn

Voor 54 procent van de Duitse automobilisten is de nabijheid van hun garage het belangrijkste selectiecriterium.

Dat blijkt uit onderzoek door TÜV Rheinland, deze week gepresenteerd op de Automechanika Frankfurt.

Om de drie jaar peilt de Duitse keuringsinstantie waarom consumenten juist die ene garage kiezen. Na het aspect ‘locatie’ is tevredenheid (43 procent) het meest bepalend. Wat opvalt, is dat de prijs veelal van ondergeschikt belang is. Hoewel 21 procent van de respondenten aangeeft vooraf diverse garages te vergelijken, zegt slechts 51 procent daadwerkelijk te gaan voor de goedkoopste aanbieder. Het gunstigste aanbod is voor veel automobilisten niet automatisch het beste.

Onderzoek TÜV: garage moet vooral dichtbij zijn - Automobielmanagement.nl

Onderzoek TÜV: garage moet vooral dichtbij zijn

Voor 54 procent van de Duitse automobilisten is de nabijheid van hun garage het belangrijkste selectiecriterium.

Dat blijkt uit onderzoek door TÜV Rheinland, deze week gepresenteerd op de Automechanika Frankfurt.

Om de drie jaar peilt de Duitse keuringsinstantie waarom consumenten juist die ene garage kiezen. Na het aspect ‘locatie’ is tevredenheid (43 procent) het meest bepalend. Wat opvalt, is dat de prijs veelal van ondergeschikt belang is. Hoewel 21 procent van de respondenten aangeeft vooraf diverse garages te vergelijken, zegt slechts 51 procent daadwerkelijk te gaan voor de goedkoopste aanbieder. Het gunstigste aanbod is voor veel automobilisten niet automatisch het beste.