Verzinkt staal wordt onder meer toegepast in de kooiconstructie en in buitendelen van auto’s. Daarom moet het aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoen. Onregelmatigheden in het materiaal worden door autofabrikanten niet geaccepteerd.

Door de ingebruikname van de nieuwe installatie zegt Tata Steel verder te kunnen groeien in de markt voor automotive staal en in andere belangrijke segmenten. Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden: "Vanuit IJmuiden kunnen we autofabrikanten optimaal voorzien van geavanceerde hogesterkte staalsoorten. Daarmee kunnen onze klanten auto’s veiliger, maar tegelijkertijd ook lichter en daardoor zuiniger maken."

Tata Steel heeft ruim twaalf miljoen euro in de zogeheten Finishing Line 32 geïnvesteerd. De bouw van de installatie heeft een jaar geduurd. De lijn heeft een capaciteit van vierhonderd kiloton verzinkt staal per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding