Dat is een afname ten opzichte van 2012 (148 duizend) en 2010 (154 duizend). Aan deelnemerszijde daarentegen was er juist een record: 4631 bedrijven, verdeeld over 71 landen, boekten een stand. Het percentage internationale bezoekers steeg naar zestig.    

Best bezochte onderdeel van het kennisprogramma Automechanika Academy was ‘Schadentalk’, gewijd aan de schadeherstelbranche. De bijeenkomst trok zeshonderd bezoekers en werd gesponsord door autolakproducten, die na twaalf jaar afwezigheid weer van de partij waren op de beurs. Een geldcheque van ruim 250 duizend euro werd bijeengebracht door ruim vijftig leveranciers van onderdelen aan de onafhankelijke vervangingsmarkt. De euro’s gingen naar de stichting van de Duitse zanger Peter Maffay ("Du"). Hij kwam de bijdrage persoonlijk ophalen op de beurs.

De volgende Automechanika Frankfurt vindt plaats van 13 tot en met 17 september 2016.

Bekijk de fotogalerij van de Automechanika 2014.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding