Eerder deze maand besloten de aandeelhouders van point S Nederland zich af te scheiden van de Europese franchiseorganisatie. Volgens directeur Wim Reijmerink en voorzitter Carel Bikkers zou van de beloofde ondersteuning vanuit het Europese hoofdkantoor te weinig terecht zijn gekomen.

Op zijn beurt zegt Point S Development dat de Nederlandse tak zich niet heeft gehouden aan de overeengekomen verplichtingen op het gebied van het management en het opvolgen van het Europese beleid met betrekking tot toeleveranciers en key accounts.

Volgens Fabien Bouquet, CEO van Point S Development, blijven de ambities op de Nederlandse markt ongewijzigd: "We hebben hier de kritische massa bereikt van vijftig vestigingen. In Frankrijk hebben we er nu 450. We willen verder uitbreiden en het marktaandeel in Europa vergroten." In 2013 stond de keten op zeven procent in de vervangingsmarkt. Point S is nu vertegenwoordigd in 24 Europese markten en beschikt over meer dan 2.200 vestigingen. Inclusief Noord-Amerika en Zuid-Afrika staat de teller wereldwijd op ruim 3.300.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding