De dealer van de automerken Opel, Chevrolet, Kia, Fiat, Alfa Romeo en Abarth, veilde al geruime tijd de inruilauto’s aan de eigen handelaren middels een gesloten, blinde biedlijst. Een deel van deze voertuigen werd tevens aangeboden in de open veilingen van FleetSelect. "De goede resultaten die bij FleetSelect werden behaald op deze voertuigen, hebben mede geleid tot de beslissing een eigen open veiling te starten", aldus Petr Lexa, Used Car Manager bij Van Kouwen.

Alle dealers van de Van Kouwen Groep plaatsen de inruilauto’s in de veiling. Op deze manier ontstaat nog meer marktwerking op de aangeboden auto’s. De veiling van inruilauto’s vindt iedere woensdag plaats om 14.30 uur, onder leiding van veilingmeester Jack van der Bend van FleetSelect. Tijdens de eerste Van Kouwen Groep-veiling worden volgende week woensdag ruim dertig auto’s geveild.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding