Bizarre kofferbak terugroepactie bij Ferrari

Ferrari moet meer dan 3.000 auto’s terugroepen omdat het risico bestaat dat iemand vast komt te zitten in de kofferbak.

Volgens Ferrari bestaat bij de F458 Italia en de F458 Spider het gevaar dat een zogenaamde reserve hendel in die kofferbak niet goed werkt. Dat zou betekenen dat een persoon die daar – per ongeluk of expres – in is geraakt zichzelf niet meer kan bevrijden. Het probleem moet opgelost worden omdat de wet in de Verenigde Staten, waar veel Ferrari’s verkocht worden, voorschrijft dat er in de kofferbak altijd een hendel zit die wel werkt.

Ferrari heeft in de terugroep-notificatie wel laten weten dat het probleem zich alleen kan voordoen als de auto stil staat. Wie toch in de kofferbak zit, kan dus alsnog proberen er uit te komen terwijl de auto rijdt. Dat levert dan wel weer z’n eigen problemen op want de auto heeft een topsnelheid van rond de 320 kilometer per uur.

Bizarre kofferbak terugroepactie bij Ferrari - Automobielmanagement.nl

Bizarre kofferbak terugroepactie bij Ferrari

Ferrari moet meer dan 3.000 auto’s terugroepen omdat het risico bestaat dat iemand vast komt te zitten in de kofferbak.

Volgens Ferrari bestaat bij de F458 Italia en de F458 Spider het gevaar dat een zogenaamde reserve hendel in die kofferbak niet goed werkt. Dat zou betekenen dat een persoon die daar – per ongeluk of expres – in is geraakt zichzelf niet meer kan bevrijden. Het probleem moet opgelost worden omdat de wet in de Verenigde Staten, waar veel Ferrari’s verkocht worden, voorschrijft dat er in de kofferbak altijd een hendel zit die wel werkt.

Ferrari heeft in de terugroep-notificatie wel laten weten dat het probleem zich alleen kan voordoen als de auto stil staat. Wie toch in de kofferbak zit, kan dus alsnog proberen er uit te komen terwijl de auto rijdt. Dat levert dan wel weer z’n eigen problemen op want de auto heeft een topsnelheid van rond de 320 kilometer per uur.