Tijdens de Museumdagen worden objecten  uit de geschiedenis van DAF getoond, is er een unieke foto-expositie te bezichtigen en vinden er voor jong en oud diverse activiteiten en demonstraties plaats.  "Het toepassen van innovatieve technologieën loopt als een rode draad door de hele historie van DAF", aldus directeur Ton Cox van het museum. "DAF-componenten zijn toegepast in bijna alle sectoren zoals de scheepvaart, de luchtvaart, de landbouw, de bouw, transport en de autosport. Van alle sectoren zijn objecten op het DAF terrein te vinden. Er zijn 125 objecten waaronder boortorens, sondeer- en graafmachines, legervoertuigen, sportwagens, aanhangwagens, tractoren, bussen en vrachtwagens van verschillende leveranciers met DAF-motoren."
Bezoekers van de museumdagen beginnen op het buitenterrein bij DAF aan de Hugo van der Goeslaan 1. Het vervoer naar het DAF museum vindt plaats met oldtimerbussen.

Naast alle componententoepassingen worden ook een grote verscheidenheid aan trucks  in diverse sectoren gepresenteerd zoals klassiekers uit jaren vijftig en zestig en de personenwagens met hun variomatic. Voorts zijn er Dakar-trucks, de Formule 3-racewagens en de DAF 555 rallywagens. Dit jaar maken de bezoekers ook weer kennis met trekker-trekvoertuigen die worden aangedreven door een DAF-motor. Het Trucknasium is ook open voor het publiek. Dat is het interactief en educatief programma voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Vorig jaar verwelkomde het DAF Museum ruim drieënhalf duizend bezoekers tijdens de Museumdagen. De Museumdagen zijn op zaterdag 4 oktober en zondag 5 oktober tussen 10.00 – 17.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding