Op basis van simulaties wordt op het Grand Prix-circuit een rondetijd van net boven de twee minuten verwacht, waarbij een topsnelheid van rond de 240 km/u mogelijk moet zijn. Volgens Audi rijdt het RS 7 ‘technology lab’ "met millimeterprecisie tot op de fysieke limiet". Daarmee zou de auto ongeveer net zo snel zijn als met een professionele coureur achter het stuur.           

Het debuut van ‘s werelds meest sportieve zelfrijdende auto op 19 oktober is vanaf 12.45 uur live en exclusief te volgen op Audi MediaTV (meer info vanaf dinsdag 14 oktober om 14.00 uur). Eerder dit jaar toonde BMW in Las Vegas met een 6-Serie en een M 235i al aan dat het mogelijk is om een ‘autonome auto’ zo snel mogelijk de ideale lijnen van een circuit te laten rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding