Dat blijkt uit een tussentijds rapport van advocaat Kenneth Feinberg die door GM is ingehuurd om de claims af te wikkelen. Feinberg heeft tot 1 augustus in totaal 1.371 van die verzoeken om schadevergoeding ontvangen, waarvan er tot nu toe 52 zijn erkend.

Volgens de laatste stand van zaken hebben alles bij elkaar 178 nabestaanden een claim ingediend wegens het dodelijk verongelukken van familieleden vanwege de mankementen aan GM-auto’s. Indienen van verzoeken tot schadevergoeding is nog mogelijk tot het eind van dit jaar. Het mankement aan het contactslot, waardoor automotoren opeens stil kunnen vallen, heeft er toe geleid dat General Motors wereldwijd meer dan 2,6 miljoen auto’s terug heeft moeten roepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding