De staalproducent houdt rekening met een faillissement, maar ook met verkoop.

Update vrijdag 17 oktober: vandaag is Nedstaal failliet verklaard. Alle circa 280 werknemers krijgen ontslag; lopende de afwikkeling blijven ze aan het werk

In overleg met de bewindvoerders wordt een oplossing gezocht voor de schuldenproblematiek. De onderneming zet in op behoud van de productiefaciliteit in Alblasserdam, optimaal behoud van banen en de beste oplossing voor haar schuldeisers en alle overige betrokkenen. Met 280 personeelsleden is de staalproducent een van de gevestigde werkgevers in de regio. Het bedrijf haalt een omzet van bijna honderd miljoen euro op jaarbasis.

Nedstaal geldt als een erkende producent van zogeheten blokgegoten staal voor de smeedmarkt. Een groot deel van de omzet wordt behaald in Duitsland, Italië en Frankrijk. De grote klanten uit deze landen hebben zelf last van forse vraaguitval. Al sinds het begin van de crisis in 2009 kampt het bedrijf met verliezen, gevolg van relatief hoge inkoopprijzen, lage marktprijzen en een voortdurend zwakke vraag.

In het bij de rechtbank Rotterdam ingediende verzoek om uitstel van schuldenbetaling drong de directie aan op een afkoelingsperiode. Het zou de bewindvoerders de gelegenheid geven om te bepalen welke goederen zij voor de onderneming willen behouden, bijvoorbeeld met het oog op de voortzetting of verkoop. FNsteel, producent van walsdraad voor de automotive is gevestigd op hetzelfde terrein als Nedstaal en is nauw verwant met de staalproducent. Onbekend is of het uitstel van betaling consequenties heeft voor de productie van FNsteel.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding