Het vliegtuigje kwam in botsing met een sneeuwploeg en raakte daardoor in brand. Ook de drie bemanningsleden van het vliegtuigje kwamen daarbij om. Volgens de eerste berichten was de bestuurder van de sneeuwploeg dronken. Total zelf spreekt in een verklaring van ‘onze grote emotie en diepe triestheid’ terwijl premier Manuel Valls ‘het heengaan van één van onze grootste captains of industy betreurt.’

De Margerie was mede door zijn imposante snor een bekend en ook invloedrijk figuur in het Franse bedrijfsleven. Hij werkte al sinds 1974 bij Total waar hij in 2007 werd benoemd tot directeur-generaal en vervolgens in 2010 tot CEO. De Margerie reisde regelmatig naar Rusland om daar over oliebelangen te praten. Total is met een omzet in 2013 van 189,5 miljard euro de grootste onderneming van Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding