Volgens woordvoerder Tom Huyskens is geen sprake van een abrupt, eenzijdig besluit maar van een proces dat heeft geleid tot een wederzijds gedragen beslissing om uit elkaar te gaan. "Er is de afgelopen tijd heel veel veranderd binnen Bovag, zowel in de werk- als bestuurlijke organisatie. Gaandeweg werd duidelijk dat de verwachtingen tussen bestuur/directie en Robert uiteen liepen. Dan kun je het blijven proberen, maar dat heeft dan geen zin."

Van Almkerk (39) is per direct van zijn taken ontheven. Hij begon in 2005 als beleidsmedewerker Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, werd daarna manager Bovag Autoverhuurbedrijven en volgde vorig najaar Anton Pluim op als branchemanager Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Zijn meest recente bijdrage was het jaarcongres van de afdeling Onafhankelijke Autobedrijven (7 oktober jl.). Zowel de inhoud als de vorm van die positief ontvangen bijeenkomst droeg volgens Huyskens nadrukkelijk Van Almkerks handtekening.

De procedure voor de invulling van de vacature wordt binnenkort in gang gezet.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding