Tesla Model S krijgt 5 sterren in Euro NCAP test

De elektrische Tesla Model S heeft in de meest recente Euro NCAP test vijf sterren behaald, de maximale score.

De crashtest had betrekking op zes auto’s. Naast de Tesla Model S ontvingen ook de BMW 2 Serie Active Tourer, Skoda Fabia en Nissan Pulsar vijf sterren. De opnieuw beoordeelde Renault Mégane Hatchback kreeg nu vier in plaats van eerder dit jaar drie sterren; de Suzuki Celerio (opvolger van de Alto) scoorde drie sterren.

Euro NCAP bestaat sinds 1997 en is een samenwerkingsverband van de ANWB en haar Europese zusterclubs. Meewerkende partijen zijn verder de Nederlandse, Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenorganisaties. Euro NCAP zegt volledig onafhankelijk van de auto-industrie te opereren.

Tesla Model S krijgt 5 sterren in Euro NCAP test - Automobielmanagement.nl

Tesla Model S krijgt 5 sterren in Euro NCAP test

De elektrische Tesla Model S heeft in de meest recente Euro NCAP test vijf sterren behaald, de maximale score.

De crashtest had betrekking op zes auto’s. Naast de Tesla Model S ontvingen ook de BMW 2 Serie Active Tourer, Skoda Fabia en Nissan Pulsar vijf sterren. De opnieuw beoordeelde Renault Mégane Hatchback kreeg nu vier in plaats van eerder dit jaar drie sterren; de Suzuki Celerio (opvolger van de Alto) scoorde drie sterren.

Euro NCAP bestaat sinds 1997 en is een samenwerkingsverband van de ANWB en haar Europese zusterclubs. Meewerkende partijen zijn verder de Nederlandse, Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenorganisaties. Euro NCAP zegt volledig onafhankelijk van de auto-industrie te opereren.