Dat blijkt uit een onderzoekje in opdracht van het IMI, de technische organisatie voor de Britse autosector. Veel vrouwen voelen zich niet op hun gemak in de nog altijd mannenwereld in en rond de garage, laat staan dat ze daar een vraag durven stellen. Bovendien zijn ze vaak bang voor een gepeperde rekening waar ze verder niet over kunnen praten omdat ze niet weten waar ’t allemaal over gaat. Bijna 20 procent van de ondervraagden zegt er van overtuigd te zijn dat ze te veel hebben betaald toen ze toch een keer naar een garage moesten. Tegelijk zegt één op de drie Britse vrouwelijke automobilisten geen idee te hebben wat er allemaal onder de motorkap zit.

De IMI ziet in de resultaten alle aanleiding om een grote campagne op te zetten om vrouwen meer informatie te geven zodat ze wel naar een garage durven te rijden. De organisatie gaat bovendien een lijst publiceren van betrouwbare garagisten in het hele land waar de autobestuurders dan aan de hand van de postcode een goed onderhoudsbedrijf in de buurt uit kunnen kiezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding