Door een fabricagefout kan bij een botsing de vergrendeling van de stoelleuning losschieten, waardoor de leuning bij een aanrijding onverwachts achterover kan klappen. In Nederland worden 51 auto’s teruggeroepen. De bezitters krijgen bericht van de importeur dat ze het defect bij de dealer kunnen laten verhelpen.

De problemen doen zich voor bij de hatchback van de derde generatie, die tussen 12 augustus en 2 september zijn geproduceerd. Het foutieve stoelmechanisme is door een externe leverancier geleverd aan zowel de Mini fabriek in Born als die in Oxford. Importeur BMW Nederland heeft het defect op 27 november aangemeld bij de RDW. In de Verenigde Staten was het probleem op 10 november dit jaar al bekend bij de National Highway Traffic Safety Administration.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding