De Höegh Osaka is zaterdagavond moedwillig door de kapitein en een loods aan de grond gezet nadat het schip vlak na vertrek uit Southampton gevaarlijk slagzij begon te maken. Waarom het 180 meter lange vaartuig, dat behoort tot de grootste rederij van autotransportschepen Höegh Autoliners uit Noorwegen, om dreigde te slaan is nog niet duidelijk. Volgens de reder was het schip met 1.400 auto’s nog niet voor de helft vol.

Het schip was met 25 bemanningsleden op weg naar Bremerhaven toen het al snel na vertrek in ernstige moeilijkheden raakte. De bemanning kon met helicopters en reddingsboten veilig aan land worden gebracht. Welke merken auto’s aan boord stonden, is tot nu toe niet bekend gemaakt. In Groot-Brittannië worden onder meer Honda’s, Nissans, Opels, Mini’s en Rolls-Royces gebouwd waarvan de helft naar buitenlandse markten wordt verscheept.

Bekijk rechts van dit artikel de fotogalerij en onderstaand het filmpje.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding