Op 6, 7 en 8 november 2015 zal InterClassics Brussels plaatsvinden, in Brussels Expo. Beide beursorganisaties werken samen in het project.

Het oldtimerevenement in Maastricht kende al 22 edities. Afgelopen weekeinde kwamen er volgens de organisatie 26.607 mensen op af. "In Brussel blijven we trouw aan het concept", zegt Erik Panis, Business Unit Manager Automotive van MECC Maastricht. "Het wordt een hoogkwalitatieve beurs met de nodige aandacht voor aankleding en presentatie. We bieden de bovenkant van de markt aan als het gaat om autohandel en een showgedeelte met als hoofdthema Bugatti."

De klassieke automarkt heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Behalve voor de liefhebbers is de klassieke auto ook een gewild product geworden voor beleggers. Daardoor is ‘Maastricht’ met 33 duizend vierkante meter beursoppervlakte, ruim driehonderd exposanten en 28 duizend bezoekers zodanig gegroeid dat MECC Maastricht geen uitbreidingsmogelijkheden meer biedt. De vraag werd volgens de organisatie groter dan het aanbod, reden om op zoek te gaan naar andere mogelijkheden in de relatief nabije omgeving. De Belgische markt is volgens haar "een logische uitbreidingsstap".

De volgende InterClassics & TopMobiel in Maastricht vindt plaats van donderdag 14 t/m zondag 17 januari 2016.