Het ongeval gebeurde twee jaar geleden in Londen. Er werd een MGB, die achter in een file stond, geramd door een Peugeot 5008 taxi. De bestuurder van de MG, een 58-jarige leraar, kwam daarbij om het leven. De taxichauffeur stond de afgelopen week voor de rechter en is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden. Hem wordt verweten dat hij te hard reed, vermoeid was na 90 uur werken in zeven dagen,  en zelfs bijziend was. De Britse media doen uitgebreid verslag van het proces, zo meldt oldtimerblog.nl.

 Als gevolg van het ongeluk met de MGB heeft nu de AA  berijders van klassieke auto’s gewaarschuwd voor de gevaren die ze daarmee lopen. In alle berichten over het ongeval staat te lezen dat de auto ‘is dubbelgeklapt als een zakmes’. De AA waarschuwt dat eigenaren en berijders van klassieke auto’s – de verongelijkte leraar had de MGB voor een paar dagen gehuurd – zich bewust moeten zijn van de geringe veiligheid van oude auto’s.  Woordvoerder Ian Crowder van de AA: "Eigenaren van oldtimers moeten zich goed bewust zijn van de risico’s die ze op de weg kunnen lopen en ze moeten hun rijgedrag daar ook op aanpassen." Ook in Nederland komen ongelukken met oldtimers voor.

Of ook in Nederland consumentenorganisaties een dergelijke waarschuwing zullen uitsturen, is nog de vraag. In Groot-Brittannië is het onderwerp actueel omdat het slachtoffer van het ongeval een populaire leraar was en omdat in deze dagen het proces tegen de taxichauffeur heeft gediend. (bron: oldtimerblog.nl)