Bij de verkoop van een voertuig tussen consumenten spelen autobedrijven nog geen rol bij de administratieve afwikkeling. Veelal is een postkantoor de locatie om het kenteken over te schrijven. Met het Kentekenloket moet daar verandering in komen: consumenten kunnen dan ook bij het autobedrijf terecht voor het tenaamstellen.

Mede dankzij de populariteit van occasionwebsites verkopen op dit moment consumenten onderling bijna één miljoen auto’s per jaar. Het kenteken overschrijven vindt altijd plaats bij een RDW erkend Kentekenloket. Door consument en autobedrijf op het moment van overschrijven samen te brengen, ontstaan volgens Brezan "kansrijke mogelijkheden": koper en verkoper maken kennis met het autobedrijf, terwijl het autobedrijf laagdrempelig, zonder bijvoorbeeld kostbare advertentiecampagnes, in contact komt met autobezitters. "Op een moment dat zij open staan voor aanvullende producten, diensten of aanbiedingen."

Brezan wil voor 1 april 2015 minimaal één autobedrijf per gemeente aansluiten. Om een redelijk volume aan handelingen te garanderen blijft het aantal loketten per gemeente beperkt. Geïnteresseerde autobedrijven kunnen meer informatie verkrijgen via de website http://www.kentekenloketworden.nl/ of contact opnemen met een Brezan verkooppunt. Op de beurs Autoprof Gorinchem (3 t/m 5 februari) heeft Brezan standnummer 245.