Volgens Brink hebben tot nu toe iets meer dan honderdvijftig bedrijven zich ingeschreven. Vorig jaar waren er 198 contractanten, samen goed voor 230 stands. Grootste punt van kritiek na afloop was toen het teleurstellende aantal bezoekers.

Brink zegt er alles aan te doen om een wederom te lage toeloop te voorkomen. "Ik heb vijftigduizend entreekaarten laten drukken, die de deelnemers kunnen sturen naar relaties. Maar de uitgifte van die kaarten hangt mede af van het aantal exposanten. Wat mij betreft is honderdvijftig te weinig als draagvlak om zowel bezoekers als standhouders tevreden te stellen." Het inschrijfveld kan trouwens nog wijzigen ten gunste van de organisatie: een flink aantal partijen zou concrete belangstelling hebben getoond, maar die interesse (nog) niet hebben vertaald in daadwerkelijke standruimte.

Afgelopen week heeft Brink diverse reeds ingeschreven bedrijven gepolst hoe zij staan tegenover een verschuiving naar het najaar. "Dat vonden ze geen enkel probleem." Praktisch punt is in welke periode er nog ruimte is op de kalender van de Jaarbeurs. In de week van 12 oktober vinden overigens tegelijkertijd de beurzen Autoprof Hardenberg en Equip Auto plaats.