Het is een unieke vondst met museale en historische waarde. Oprey vond dat er maar één plaats was waar deze goed zou worden bewaard, namelijk het DAF Museum in Eindhoven. Het betreft een schets van de DAF Kini, de strandauto die Michelotti in de jaren zestig heeft gebouwd op basis van de DAF 33.

De Kini heeft jarenlang dienst gedaan bij het zomerverblijf van de Koninklijke familie in Italië. Hij staat nu in het DAF Museum. Volgens Geert Vermeer, vicevoorzitter van het DAF Museum, was de overhandiging van de schets een grote verrassing. "Het is een originele schets uit 1965, met de hand  getekend en ingekleurd door de ontwerper Giovanni Michelotti zelf." Dit jaar is de schets vijftig jaar oud maar hij is nog in goede staat. Hij krijgt in het museum een speciale plek bij de Kini.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding