Verzekeraar Centraal Beheer en VWE werken al jarenlang samen en gaandeweg ontstond het idee om de voertuiginformatie waarover VWE beschikt te combineren met de verzekeringskennis van Centraal Beheer met als resultaat ‘een verzekeringsproduct speciaal voor autobedrijven waarin gemak, transparantie en eenvoud centraal staan’, zo meldt VWE.  Diefstal van airbags, velgen en navigatiesystemen, een auto die niet wordt teruggebracht na een proefrit, ongelukken in de werkplaats,  het zijn allemaal voorbeelden van de risico’s die garagehouders lopen. Met het GarageZekerPakket kunnen zij zelf al hun gewenste verzekeringen regelen, aanvullen of aanpassen.

Voorraadgegevens 

Autobedrijven kunnen een garageverzekering zelf eenvoudig online afsluiten door hun bedrijfsgegevens online in te vullen. Het systeem zoekt er vanzelf de voorraadgegevens bij want die gegevens komen rechtstreeks uit de VWE-database, die op zijn beurt is gekoppeld aan de RDW-database. Hierdoor zijn de data altijd up-to-date en hoeft het autobedrijf nooit meer handmatig voertuigen te registreren of af te melden. De te betalen premies zijn dan ook correct, er zijn geen verrekeningen achteraf nodig.

Thomas Edens, directeur business development bij VWE: "De klanten krijgen  real-time inzicht in hun risico’s en dekkingen."  Sales manager Dennis Hurenkamp van Automotive &Transport bij Centraal Beheer spreekt van ‘optimaal gemak’.  "En je hebt de garantie dat alleen dát wordt verzekerd wat nodig is en dat er daardoor geen on(der)verzekerde situaties ontstaan. De verzekering beweegt mee met de activiteiten van het bedrijf."