De BBC zegt zich te baseren op informatie van analist Eddie Jordan. Die zou hebben gezegd dat de Volkswagen Group het voormalige kampioenschapsteam wil overnemen en dat Red Bull aanblijft als sponsor, maar dat dit allemaal pas gebeurt in 2018. De komende twee seizoenen zou het team nog onder de Red Bull-vlag moeten doorgaan, omdat Volkswagen op zijn vroegst in 2018 zelf met een motor kan komen. In 2016 en 2017 zou Red Bull het daarom met een klantenmotor van Ferrari moeten doen omdat het contract met Renault voortijdig is beëindigd. Met welk van zijn merken de Volkswagen Group de F1 wil betreden, staat volgens de BBC niet vast. De Britse omroep meldt verder dat de deal afgelopen winter eigenlijk al beklonken was maar toen werd tegengehouden door bestuursvoorzitter Ferdinand Piech, die inmiddels vertrokken is.  Hij verloor dit voorjaar de machtsstrijd in de raad van toezicht en gaf de pijp aan Maarten.

De deal zou nu snel rondgemaakt kunnen worden, maar dit wordt weer (deels) weersproken door Motorsport.com. Die site bericht dat er juist geen gesprekken worden gevoerd vanwege de wisselingen op bestuursniveau bij Volkswagen. Motorsport.com meldt dat Red Bull hoe dan ook probeert het Volkswagen-concern te overtuigen een Formule 1-programma op te starten. Voor de komende twee jaar zou het om praktische redenen niet aan de orde zijn en het zou hoe dan ook geen zekerheidje zijn dat Volkswagen tot de F1 toetreedt.  Stoppen is daarom ook altijd nog een optie, zou Dietrich Mateschitz (de eigenaar van Red Bull) hebben gezegd. Deze rijke Oostenrijker heeft eerder gewaarschuwd dat hij de stekker er sowieso uit trekt als Red Bull geen goede motor kan krijgen, nu de breuk met Renault – zoals hij bevestigt – een feit is.

Het contract tussen Renault en Red Bull is enige weken geleden voortijdig beëindigd, zegt Mateschitz. Een deal met Ferrari voor een vervangende motor is niet rond, maar Mateschitz ziet er wel ‘een acceptabele oplossing voor de komende twee of drie jaar’ in. Wat er met Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso gebeurt in het geval dat Red Bull Racing wordt overgenomen door Volkswagen, is niet duidelijk. Over het team waar Max Verstappen voor rijdt, wordt niet gerept in de recente berichtgeving. (bron: F1 Nieuws)