Onderzoek: ‘Bestuurder zonder winterbanden aansprakelijk bij ongeval’

Weggebruikers die onder winterse omstandigheden zonder winterbanden aan het verkeer deelnemen zijn nalatig en moeten aansprakelijk worden gesteld bij schade. Dat vindt de Nederlandse autobezitter die wel met winterbanden rijdt, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Marktplaats en Vaco.

Verplicht

In Nederland heeft 35% van de autobezitters winterbanden. Daarvan staat bijna driekwart niet negatief tegenover het verplicht maken van winterbanden. Van de winterbandenbezitters rijdt 42% per jaar 15.000 kilometer of meer, terwijl dit onder de groep zonder winterbanden maar 21% is.

Populairder

Dat winterbanden steeds populairder worden blijkt ook uit de stijging van het aantal zoekopdrachten op Marktplaats. Sinds begin oktober is het aantal zoekopdrachten naar winterbanden gestegen met 70%. Het aantal advertenties waarin winterbanden worden aangeboden steeg met ruim 60%.

"We signaleren elk jaar opnieuw een stijging in de vraag en het aanbod van winterbanden", aldus Leendert Bottelberghs van Marktplaats.". Wat opvalt is dat Nederland het internet inmiddels niet alleen meer gebruikt voor informatie over prijzen, maten en merken en we verwachten ook dat de online aanschaf van winterbanden verder groeit."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Beetje non discussie. Als je ergens tegenaan rijdt ben je in de meeste gevallen al aansprakelijk.

En wat als je in de winter op een droge weg bij 10 graden met winterbanden een ongeluk veroorzaakt. Je remweg is dan 15% langer dan met de in droge omstandigheden veel veiliger zomerbanden. Of wat als je in de regen met je Chinese banden (meestal veel langere remweg op natte weg) brokken maakt

Geplaatst door: Rolf op

winterbanden voor koud weer, boven de 6* levensgevaarlijk vanwege glijden, dan moeten we om de paar dagen wielen verwisselen ,winst voor de stropdassen maar niet voor de veiligheid!!

Geplaatst door: EIGENS WIJS op
Onderzoek: ‘Bestuurder zonder winterbanden aansprakelijk bij ongeval’ - Automobielmanagement.nl

Onderzoek: ‘Bestuurder zonder winterbanden aansprakelijk bij ongeval’

Weggebruikers die onder winterse omstandigheden zonder winterbanden aan het verkeer deelnemen zijn nalatig en moeten aansprakelijk worden gesteld bij schade. Dat vindt de Nederlandse autobezitter die wel met winterbanden rijdt, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Marktplaats en Vaco.

Verplicht

In Nederland heeft 35% van de autobezitters winterbanden. Daarvan staat bijna driekwart niet negatief tegenover het verplicht maken van winterbanden. Van de winterbandenbezitters rijdt 42% per jaar 15.000 kilometer of meer, terwijl dit onder de groep zonder winterbanden maar 21% is.

Populairder

Dat winterbanden steeds populairder worden blijkt ook uit de stijging van het aantal zoekopdrachten op Marktplaats. Sinds begin oktober is het aantal zoekopdrachten naar winterbanden gestegen met 70%. Het aantal advertenties waarin winterbanden worden aangeboden steeg met ruim 60%.

"We signaleren elk jaar opnieuw een stijging in de vraag en het aanbod van winterbanden", aldus Leendert Bottelberghs van Marktplaats.". Wat opvalt is dat Nederland het internet inmiddels niet alleen meer gebruikt voor informatie over prijzen, maten en merken en we verwachten ook dat de online aanschaf van winterbanden verder groeit."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Beetje non discussie. Als je ergens tegenaan rijdt ben je in de meeste gevallen al aansprakelijk.

En wat als je in de winter op een droge weg bij 10 graden met winterbanden een ongeluk veroorzaakt. Je remweg is dan 15% langer dan met de in droge omstandigheden veel veiliger zomerbanden. Of wat als je in de regen met je Chinese banden (meestal veel langere remweg op natte weg) brokken maakt

Geplaatst door: Rolf op

winterbanden voor koud weer, boven de 6* levensgevaarlijk vanwege glijden, dan moeten we om de paar dagen wielen verwisselen ,winst voor de stropdassen maar niet voor de veiligheid!!

Geplaatst door: EIGENS WIJS op