De productie van de Defender begon in 1948 in Solihull met de Series I Land Rover, die in 1948 zijn wereldpremière beleefde op de AutoRAI in Amsterdam. Inmiddels heeft de geschiedenis geleerd dat de Defender moet worden gezien als een van de succesvolste modellen die de auto-industrie heeft voortgebracht. Door de jaren heen zijn in Solihull twee miljoen exemplaren van de Series I, II, III en Defender geproduceerd. Eind januari 2016 zal de productie van de huidige generatie stoppen.

De geveilde Land Rover Defender onderscheidt zich door enkele stylingelementen, zoals de in aluminium gegraveerde kaart van Red Wharf Bay en badges met No. 2000.000 erop.  Dit geveilde exemplaar is in mei 2015 geproduceerd in aanwezigheid van onder meer Stephen en Nick Wilks, zonen van de oprichter van Land Rover. Hun handtekeningen sieren ook deze unieke jubileum-Defender.

De opbrengst van de veiling gaat naar de Born Free Foundation die de deel van de opbrengst besteedt aan Project Lion Rover in Meru National Park in Kenia. Dit project is gericht op bescherming van leeuwenpopulaties en andere wilde dieren en het tegengaan van stroperij. Het Rode Kruis zal de donatie gebruiken voor hulp aan door de aardbeving geteisterde gemeenschappen in Nepal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding