Fabrieken Toyota stil door staaltekort

Toyota moet zijn twaalf assemblagefabrieken in Japan tijdelijk stilleggen wegens een tekort aan staal. Dat komt door een explosie bij Aichi Steel, een staalbedrijf dat gelieerd is aan Toyota.

Bij de explosie begin januari is de belangrijkste hoogoven van Aichi Steel in Nagoya stil komen te liggen. Doordat Toyota net als de meeste andere autofabrikanten met minimale voorraden werkt, heeft dat direct gevolgen voor de autoproductie. ‘’We leggen de Japanse fabrieken stil van 8 tot en met 14 februari. Op de 15e moet de productie hervat worden. Fabrieken in andere delen van de wereld hebben geen last van het staaltekort’,’ aldus Toyota in een verklaring. Het autobedrijf bouwt veertig  procent van de nieuwe auto’s in Japan zelf. Of de levertijd van sommige modellen langer gaat worden, heeft Toyota nog niet meegedeeld. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fabrieken Toyota stil door staaltekort - Automobielmanagement.nl

Fabrieken Toyota stil door staaltekort

Toyota moet zijn twaalf assemblagefabrieken in Japan tijdelijk stilleggen wegens een tekort aan staal. Dat komt door een explosie bij Aichi Steel, een staalbedrijf dat gelieerd is aan Toyota.

Bij de explosie begin januari is de belangrijkste hoogoven van Aichi Steel in Nagoya stil komen te liggen. Doordat Toyota net als de meeste andere autofabrikanten met minimale voorraden werkt, heeft dat direct gevolgen voor de autoproductie. ‘’We leggen de Japanse fabrieken stil van 8 tot en met 14 februari. Op de 15e moet de productie hervat worden. Fabrieken in andere delen van de wereld hebben geen last van het staaltekort’,’ aldus Toyota in een verklaring. Het autobedrijf bouwt veertig  procent van de nieuwe auto’s in Japan zelf. Of de levertijd van sommige modellen langer gaat worden, heeft Toyota nog niet meegedeeld. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding