Franse autodief gek op (onderdelen van) Smart ForTwo

De Smart ForTwo was vorig jaar opnieuw veruit de meest gestolen auto in Frankrijk.

Franse autodief gek op Smart ForTwo

De kleine Smart is de enige die meer dan tweehonderd keer per tienduizend exemplaren verdwijnt, meldt autosite Auto Plus. Volgens het blad gaat het niet zo zeer om de auto zelf maar zijn de onderdelen van een Smart ForTwo goud waard. 
Op de tweede plaats komt de Range Rover Evoque, die volgens de Franse deskundigen makkelijk te hacken is. Dat geldt ook voor de volgende modellen op de ranglijst, de BMW X6, de Mercedes CLA en nog een BMW, de X5. De kleinere Franse modellen zijn  echter ook in trek, met de Renault Clio4 op een zevende plaats. De nog redelijk verse Renault Captur staat eveneens al in de Top 50.

Overigens is het aantal autodiefstallen in Frankrijk vorig jaar weer toegenomen,na een kleine daling in 2014. Volgens Auto Plus verdwijnen er gemiddeld zo’n driehonderd auto’s per dag, ruim twee procent meer dan in het voorafgaande jaar.

Franse autodief gek op (onderdelen van) Smart ForTwo - Automobielmanagement.nl

Franse autodief gek op (onderdelen van) Smart ForTwo

De Smart ForTwo was vorig jaar opnieuw veruit de meest gestolen auto in Frankrijk.

Franse autodief gek op Smart ForTwo

De kleine Smart is de enige die meer dan tweehonderd keer per tienduizend exemplaren verdwijnt, meldt autosite Auto Plus. Volgens het blad gaat het niet zo zeer om de auto zelf maar zijn de onderdelen van een Smart ForTwo goud waard. 
Op de tweede plaats komt de Range Rover Evoque, die volgens de Franse deskundigen makkelijk te hacken is. Dat geldt ook voor de volgende modellen op de ranglijst, de BMW X6, de Mercedes CLA en nog een BMW, de X5. De kleinere Franse modellen zijn  echter ook in trek, met de Renault Clio4 op een zevende plaats. De nog redelijk verse Renault Captur staat eveneens al in de Top 50.

Overigens is het aantal autodiefstallen in Frankrijk vorig jaar weer toegenomen,na een kleine daling in 2014. Volgens Auto Plus verdwijnen er gemiddeld zo’n driehonderd auto’s per dag, ruim twee procent meer dan in het voorafgaande jaar.