De nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in MSR Consulting Group een ‘stabiele, vooruitstrevende organisatie’ die naar verwachting in de toekomst nog veel succes kan behalen. De jury prijst vooral de mensgerichtheid van MSR en de gestructureerde werkmethodieken. Vooraf wordt door MSR bij de klant de business-case van het project diepgaand geanalyseerd en wordt het te behalen resultaat vastgelegd. Het is dus vooraf bekend wat het project voor de opdrachtgever moet opleveren. MSR is de laatste jaren vrijwel geheel op de automotive gericht.

Televisieprogramma  

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 eens per jaar de ‘beste bedrijven van Nederland’ in specifieke branches. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die ‘excellente resultaten’ hebben bereikt in hun branche en (daarom) een voorbeeld zijn van succesvol ondernemen.  De Nationale Business Succes Award is de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van honderd duizend euro. De missie van het instituut is dat men actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland wil delen via (crossmediale) aandacht en het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen wil versterken via de prijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.  In de jury zitten Steven van Eijck (RAI Vereniging), financieel econoom Sylvester Eijffinger, Joan Bassa (oprichter Exact Software), Bernd Schneider (onder meer uitvinder) en Hans Rijnierse (onder meer SER-lid).

Winst en concurrentie 

Volgens de nominatiecommissie heeft MSR zich ontwikkeld tot een ‘toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie’. ‘MSR weet zijn kennis en ervaring op het gebied van strategisch advies uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor het bedrijf hoog scoort op klanttevredenheid’, stelt de jury. Het adviesbureau MSR werkt met een geïntegreerde dienstverlening aan winstgevendheid en concurrentiepositionering voor zijn klanten die voornamelijk in de automotive industrie actief zijn. MSR (afkorting van Mensen, Strategie, Resultaat) is gespecialiseerd in ‘concrete en structurele verbeteringen’ en staat bedrijven terzijde met marktonderzoek, conceptontwikkeling, implementatie, verandermanagement, coaching, training en daadkracht. MSR Consulting Group is in de jaren negentig in Nederland gestart.

De nieuwe editie van Nationale Business Succes Award 2016, inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is in februari gestart en is vervolgens wekelijks te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding