Het potentiële euvel zit ‘m in de achtergordels in de RAV4 en Vanguard. In beide SUV’s kan deze gordel bij een ongeluk mogelijk beschadigd raken door een metalen onderdeel. In het uiterste geval is het mogelijk dat de gordel scheurt. Volgens de autofabrikant is minstens twee keer bij een ongeluk de achtergordel losgekomen.De fabrikant zegt met beschermingsmateriaal op enkele metalen onderdelen het manco te kunnen verhelpen.

De terugroepactie in Nederland heeft geen betrekking op de huidige RAV4-generatie (inclusief de hybride). Europabreed moeten 625 duizend auto’s terug naar de dealer, in de VS circa 1,3 miljoen. Ook in China en op de Japanse thuismarkt is de terugroepactie van kracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding