Brit houdt van een witte auto

Britten hebben steeds meer voorkeur voor een witte auto. Van de meer dan 2,6 miljoen nieuwe auto’s die vorig jaar werden verkocht, waren er ruim 564.000 ofwel 21 procent wit.

Tien jaar geleden was dat nog niet eens 1 procent, meldt de Society of Motor Manufacturers and Traders. Daarnaast zijn lichtpaars (mauve), oranje en geel duidelijk in opkomst. In het zuidoosten van Engeland, waar meer lease-auto’s rijden, blijft zwart echter de toonaangevende kleur. Zwart is daarmee ook de op één na meest gekozen kleur voor een nieuwe Britse auto.

"Maar het is niet allemaal zwart en wit. Er zijn ook veel autokopers die willen opvallen op de weg en die daarom een meer sprankelende kleur kiezen," aldus de SMMT. Grootste stijger is dat ‘mauve’ dat voor het eerst in de top tien van meest gekozen kleuren verschijnt. Ook licht en donkerder groen doet het uitstekend terwijl het aandeel oranje gekleurde auto’s een kwart hoger lag dan een jaar geleden.

Dat alles gaat ten koste van zilvergrijs. Die kleur was in de negen jaar sinds 2000 onveranderd het meest gekozen voor nieuwe auto’s. In 2004 was zelfs één op de drie nieuwe auto’s op de Britse wegen zilvergrijs. Die kleur is op de ranglijst nu gezakt naar een zesde plaats met een aandeel van net 11 procent. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

`Met een wiite blijf je zitte`is ook in NL al lang niet meer van toepassing.

Geplaatst door: Andrè op
Brit houdt van een witte auto - Automobielmanagement.nl

Brit houdt van een witte auto

Britten hebben steeds meer voorkeur voor een witte auto. Van de meer dan 2,6 miljoen nieuwe auto’s die vorig jaar werden verkocht, waren er ruim 564.000 ofwel 21 procent wit.

Tien jaar geleden was dat nog niet eens 1 procent, meldt de Society of Motor Manufacturers and Traders. Daarnaast zijn lichtpaars (mauve), oranje en geel duidelijk in opkomst. In het zuidoosten van Engeland, waar meer lease-auto’s rijden, blijft zwart echter de toonaangevende kleur. Zwart is daarmee ook de op één na meest gekozen kleur voor een nieuwe Britse auto.

"Maar het is niet allemaal zwart en wit. Er zijn ook veel autokopers die willen opvallen op de weg en die daarom een meer sprankelende kleur kiezen," aldus de SMMT. Grootste stijger is dat ‘mauve’ dat voor het eerst in de top tien van meest gekozen kleuren verschijnt. Ook licht en donkerder groen doet het uitstekend terwijl het aandeel oranje gekleurde auto’s een kwart hoger lag dan een jaar geleden.

Dat alles gaat ten koste van zilvergrijs. Die kleur was in de negen jaar sinds 2000 onveranderd het meest gekozen voor nieuwe auto’s. In 2004 was zelfs één op de drie nieuwe auto’s op de Britse wegen zilvergrijs. Die kleur is op de ranglijst nu gezakt naar een zesde plaats met een aandeel van net 11 procent. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

`Met een wiite blijf je zitte`is ook in NL al lang niet meer van toepassing.

Geplaatst door: Andrè op